Voorstelling 20/ 1 /24  met Esther Erdtsieck-Blaaser

Met Haar Zonder Hem speelt theaterscènes op basis van verhalen van sprekers. Dit keer staan de  de verhalen van Esther Erdtsieck-Blaaser, dochter uit een theaterfamilie, dramaprofessional en schrijfster centraal. 

De vader van Esther was een bekende Nederlandse artiest. Hoe kan het dat hij eenzaam stierf? Esther was 10 jaar toen ze hoorde dat haar vader Jan Blaaser, in die tijd een van Nederlands bekendste artiesten, was overleden. Dertig jaar later zit ze nog vol vragen. Hoe kan een man die als artiest volle zalen trok, een vrouw had die van hem hield en een jong dochtertje achterliet, eenzaam sterven in een appartement?

Esther vertelt een persoonlijk verhaal over de worsteling die zij doormaakt in het onderzoek naar haar vader, voor haar boek Dit is mijn vader, Jan Blaaser. Esther voerde gesprekken met bekende collega's van haar vader zoals André van Duin, Joop van den Ende, Carry Tefsen. Haar verhaal is ook een inkijkje in een stuk Nederlandse film- en theatergeschiedenis.Esther Erdtsieck-Blaaser (1978) is theaterdocent, manager educatie bij een Bibliotheek organisatie en freelance schrijver.

Tickets €12,50 reserveer je door te mailen naar methzonderh@gmail.com